Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-16-2007, 05:55 PM   #10
Nurettin Önalan
Süper Moderator

Nurettin Önalan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 3 Nurettin Önalan Yakında ünlü olacaktır.
Camuşlu'dan Anılar

Çocukluk zamanlarımdı.Birgün Susuzlarda kuzu otlatıyordum.Kuzum yama-
ca yayılmış,mışıl mışıl otluyor.Bende en üst tarafta kuzularımın önündeyim.Bir baktım kuzu ürktü.Korkmuştum.Baktım oğlağın biri köpeye benzeyen bir hayva-
nın ayakları arasında,boynundan tutmuş aşağı sürüklüyor.O güne kadar hiç kurt görmemiştim..
Köpek çağırma bağırmalarına başladım.Bir taraftanda ona doğru koşuyor,
taşlar fırlatıyordum.Hemen oğlağı bırakıp kaçmıştı.Kendimi kahraman gibi hisset
miştim.
Oğlağı yarasız beresiz kurtarmıştık.

DAĞIN ÇAYIRLARDA BAŞIMA GELENLER
Yine çocukluk zamanımız.Sabah erken mallarımızı otlatmaya götürüyoruz.O gün Mahmut Yılmaz'la beraberdik.Birkaç arkadaşımız yine vardı.Mahmut köpekleride yanında getiriyordu.Bende
bizim atı eğerleyip götürüyordum.Biryerlere çıkıp otlatıyor,akşam tekrar eve getiriyordum.
Sabah erken dağın yolu dizi dizi hodak malıyla doluydu.Biz o gün en öndeydik.Mahmutlara
dedim siz arkadan gelin,ben atla önce çıkayım.Kabul ettiler.Atı sürüp dağın çayırlara çıktım.Daha
hiç kimse yoktu.Atı biraz sürdüm.Birde ne göreyim.İki kurt,önlerine bir eşeği katmışlar.Eşek aşağı doğru anırarak geliyor,onlarda adım adım arkasından geliyor.Atı üzerlerine doğru sürdüm.Hiç oralı olmadılar.Korkup durdum.Baktım yavaştan bana doğru yürümeye başladılar.Geriye döndüm.Atı hızla sürüp mahmudu çağırdım.Allah'tan tam Gaban'ın başına çıkmışlardı.Mahmutla ikimiz birden
ata bindik,köpekler kurtları önlerine kattı.Bizde atı arkadan sürdük.Biz sütlü Pınar'ın üzerine kadar geldik,köpekler kurtları evleri aşırıp götürdü.
Bir macera yaşamıştık,hemde bir canı kurtarmıştık.Mahmut Süleyman Dayı'nın oğlu.Rıdvan
Çavuş'un eniştesi oldu.İzmirdeydi.Şimdi Aydında.Kendisine saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Konu Nurettin Önalan tarafından (07-17-2007 Saat 05:36 PM ) değiştirilmiştir..
Nurettin Önalan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla